Onze trainers

Diploma uitreiking van Pendekar Muda Taruna (Zwarte band)

Samantha van Roosenbeek

3 april 1994, Amsterdam

Vanaf mijn 12de ben ik begonnen met Pencak Silat bij Satria Muda Indonesia (SMI) Hoofddorp onder leiding van Cherry Smith (1958–2021). Het begon als een leuke hobby dat doorgroeide tot een passie dat ik niet meer uit mijn leven kan halen. Ik heb altijd alleen maar getraind totdat Cherry mij vroeg of ik hem wilde helpen met assisteren van de jeugd/junioren groep. Met de jaren werd dat dan ook uitgebreid tot het assisteren van de senioren groep. Gedurende deze periode heb ik niet alleen veel ervaring opgedaan door te assisteren maar ook door mee te doen met Europees- en Wereldkampioenschappen. Al die tijd heb ik een assisterende functie gehad totdat op 16 april 2021 mijn leraar, Cherry Smith, plots kwam te overlijden.

Na het overlijden van Cherry Smith heb ik de functie als hoofdtrainer en stijlleider van Satria Muda en Harimau Singgalang in Hoofddorp. Uiteraard wil ik er voor zorgen dat wat Cherry begonnen is voort te zetten zodat SMI Hoofddorp blijft bestaan.

Mijn visie op de oosterse vechtkunsten is dat het toegankelijk moet blijven voor een ieder die de sport wilt beoefenen. Deze vechtkunsten zijn onderdeel van een cultuureel erfgoed en het is belangrijk om dat in stand te houden. De vechtkunst stopt niet alleen maar in de zaal waar je traint of les geeft je neemt het, soms onbewust, overal met je mee in alles wat je doet. Het wordt gegeven in ruimtes waar je mentaal en fysiek ontwikkelt en waar levenslessen aan bod komen.

In 2022 heb ik de opleiding Leraar Martial Arts (LMA) Niveau 3 met goed gevolg afgelegd en heb op 6 december het diploma in ontvangst mogen nemen.

Ashwin Imambaks

Op mijn 16de begon ik met Kyokushinkai en al snel was ik verkocht aan de sport. Met plezier trainde 5-6 dagen in de week en zag gauw vooruitgang. Na een paar jaar kwam ik een keer terecht op een Silat school en besloot mee te doen. In 1992 werd ik Nederlands en Europees Kampioen silat. De 5-6 keer trainen per week was inmiddels 6-10 keer geworden. Tijdens de EK van 1992 zag voor het eerst de school van Cherry. Ik was meteen onder de indruk! Pareringen en overnames, die werkten. In al mijn wedstrijden had ik dat nog nooit gezien. Op de EK besloot ik dat bij hem moest trainen wilde ik verder komen in de sport. Dat was een hele leuke tijd, we trainden overal, zelfs in zijn woonkamer! Ik denk met veel plezier aan deze tijd.

In 1993 kreeg ik brons op de Wereld Kampioenschappen. Na de WK heb ik tot 1999 gevochten. Vanaf 1996 vond ik zelf dat ik de geleerde technieken goed kon toepassen en begreep pas goed wat zijn Silat inhield.

Ik vind het erg leuk om de mij geleerde technieken en wijze van vechten over te brengen aan de nieuwe generatie.

Ashwin in actie tijdens de wereldkampioenschappen in Thailand (1993)

Onze partners

Samen met onze partners zorgen wij voor een optimale sportbeleving en ontwikkeling voor iedereen. Door deze lidmaatschappen en erkenning kunnen onze leden deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden, waaronder Europese- en Wereldkampioenschappen.

Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF)

Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG)

International Pencak Silat Federation (PERSILAT)

NOC*NSF